Handelaarskenteken verzekering

Verkoopt u speedpedelec’s (‘high speed e-bikes’) in uw fietsenwinkels, dan wilt u natuurlijk uw klanten ook een proefrit kunnen aanbieden. U heeft dan een handelaarskenteken en de daarbij behorende verzekering nodig.

Handelaarskenteken

Een handelaarskenteken is een kenteken waarmee een voertuigbedrijf, met een voertuig dat voor herstel of bewerking bij het bedrijf is gebracht, gebruik mag maken van de openbare weg. Bijvoorbeeld om een speedpedelec van een klant te halen of te brengen of voor een proefrit. U kunt bij de RDW een handelaarskenteken aanvragen. Voor de speedpedelec heeft u een handelaarskentekenbewijs voor brom- en snorfietsen (lettercombinatie HC) nodig. U kunt op 2 manieren een handelaarskenteken opvragen bij het RDW:

Klikt u op de link voor meer informatie op de site van het RDW en over de kosten die hiermee gepaard gaan.

Bent u (nog) niet RDW erkend, dan kunt u deze  erkenningen aanvragen bij de RDW. De RDW vraagt bij de aanvraag om een geldige KvK-verklaring en een geldige verklaring van hoedanigheid van de belastingdienst waarin duidelijk uw bedrijfsactiviteiten zijn vermeld waarop deze aanvraag van toepassing is.

Wij adviseren u zowel een RDW Erkenning Bedrijfsvoorraad als een Bevoegdheid Tenaamstellen Voertuigen aan te vragen als u een fiets met kenteken zelf op naam wilt kunnen zetten in uw winkel. Wilt u de tenaamstelling laten plaatsvinden op een kentekenloket, dan volstaat alleen de bedrijfsvoorraaderkenning. Om een speedpedelec in te kunnen ruilen zult u deze ook moeten opnemen in uw bedrijfsvoorraad en de oude eigenaar moeten voorzien van een vrijwaringsbewijs. Zowel de bedrijfsvoorraad als de handelaarsplaat dienen te worden gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering (WA): de handelaarskenteken verzekering:

Handelaarskenteken verzekering

Uw handelaarskenteken alsmede de bedrijfsvoorraad dient verzekerd te zijn. Dit kan met de handelaarskenteken verzekering van fietswinkelverzekering.nl. Deze verzekering kost € 400 (inclusief 21% assurantiebelasting) per jaar per handelskenteken. U verzekert hiermee ook uw bedrijfsvoorraad middels de zogenaamde Registratie Dekking Bedrijfsvoorraad (RDB).

U kunt deze verzekering hier online afsluiten. Wij bieden deze verzekering alleen aan in combinatie met tenminste een aansprakelijkheidsverzekering en een inventaris- of goederen verzekering.

Lees hier een beknopte samenvattting van de voorwaarden:
Lees hier de voorwaarden: