Gebouwenverzekering

Een Gebouwenverzekering, ook wel zakelijke opstalverzekering genoemd, is een verzekering die de herstelkosten vergoedt bij materiële schade door bijvoorbeeld brand, water, inbraak en storm. Bent u eigenaar van het gebouw, waarin uw fietsenwinkel is gevestigd, dan is deze verzekering onmisbaar.

Inventaris-  en of goederenverzekering

Een inventarisverzekering is een verzekering die schade aan uw bedrijfsinventaris verzekert. Bijvoorbeeld schade door brand, storm, water, of diefstal.

Uw inventaris bestaat niet alleen uit voorraden. Het zijn alle goederen, voorraden, machines, apparatuur en andere bedrijfsmiddelen die aanwezig zijn in het gebouw waar u als ondernemer actief bent. Denk bijvoorbeeld ook aan grondstoffen of kasgeld. Ook deze spullen verzekert u met een inventarisverzekering.

Stel: als fietsenwinkel eigenaar krijgt u te maken met brand. Door de brand heeft uw winkelvoorraad aan fietsen schade opgelopen. De beschadigde spullen kunt u niet zomaar op eigen kosten vervangen. Maar als u niet blijft leveren loopt de omzet van uw bedrijf gevaar. Met een inventarisverzekering vangt u deze risico’s op. Bij schade ontvangt u een vergoeding waarmee u snel een nieuwe voorraad kunt inkopen.

Bedrijfsschadeverzekering

Deze verzekering is ervoor indien uw bedrijf door een materiële schade stil komt te liggen. Stel u verkoopt zeer specialistische fietsen. Op dag worden deze gestolen. Met de uitkering van de goederenverzekering kunt u nieuwe fietsen kopen. Echter, de levertijd voor deze fietsen bedraagt enkele maanden. Uw vaste kosten, zoals salarissen gaan wel gewoon door. Met een bedrijfsschadeverzekering hoeft u zich over die kosten in ieder geval geen zorgen te maken.

Hier vindt u de exacte voorwaarden.

Hier vindt u de verzekeringskaart, die een beknopte samenvatting van de polisvoorwaarden toont.