Het belang van een bedrijfsschade verzekering

In onze vorige blog hebben we het belang van de gebouwen-, inventaris- en goederenverzekering behandeld. Nu gaan we het hebben over het belang van de bedrijfsschadeverzekering.

De bedrijfsschade verzekering dekt het verlies aan inkomsten als gevolg van een materiële schade aan bijvoorbeeld het gebouw, de inventaris of de handelsvoorraad. Stel uw fietsenwinkel wordt getroffen door brand. Hierdoor raakt het pand waarin uw fietsenwinkel is gevestigd zwaar beschadigd en door rook en roet schade zijn uw (elektrische) fietsen onverkoopbaar geworden.

Indien u (of de verhuurder) een gebouwen verzekering heeft afgesloten, zal de verzekeraar geld gaan uitkeren om het pand te gaan herbouwen. Echter, zeker in de huidige markt, kan het wel een aantal maanden duren voordat u een aannemer vindt die u pand gaat herbouwen. Uiteraard moeten ook de benodigde vergunningen geregeld worden. In de tussentijd mist u inkomsten. Uw vaste lasten gaan immers al die tijd gewoon door. Huur en salarissen bijvoorbeeld. Met een bedrijfsschadeverzekering hoeft u zich over die kosten in ieder geval geen zorgen te maken.

Mocht er in de nabijheid van uw huidige pand een ander pand beschikbaar zijn, waarin u uw fietsenwinkel kan voortzetten, dan kan dat zeker de moeite waard zijn. Echter ook in het nieuwe pand kan er sprake zijn van minder inkomsten; uw klanten weten misschien niet direct de weg te vinden naar uw nieuwe pand.  Dit wordt dan ook vergoedt door de bedrijfschade verzekering.

Ook voor deze verzekering geldt dat u zichzelf de vraag kunt stellen, kan ik de financiële gevolgen van gederfde inkomsten zelf dragen, mocht zich een dergelijke situatie voordoen. Indien het antwoord op deze vraag; “Nee” is, dan is een bedrijfsschadeverzekering voor u van groot belang.

Dat verzekeringen in het algemeen van groot belang kunnen zijn, bleek helaas ook deze maand weer in Nunspeet, waar een fietsenwinkel getroffen werd door brand. Klik hier voor het nieuwsbericht.